„Egyáltalán nem zavar a kritika akkor, ha van megalapozottsága. Én is kritikusan viszonyulok ahhoz, ahogy az államfő kinevezte az alkotmánybírákat, mivel nagyok sokáig tétovázott. Az ezzel kapcsolatos kritikákhoz én is csatlakozom. Vannak azonban olyan dolgok, amelyek nincsenek azon a szinten, ahol lejátszódhatnának az államfő és a kormány közötti kapcsolatok“ – mondta a Nový Časnak Maďarič.

 

A kulturális miniszter úgy véli, hogy Kiskának sem kellene személyesen támadnia azokat a minisztereket, akinek a tevékenységében valami negatívumot vél felfedezni. „Például valakire nem szabadna azt mondani, hogy hamis. De összehányt repülőről beszélni, nos, az már tényleg alpári stílusra vall“.

 

Maďarič mindemellett úgy gondolja, hogy Andrej Kiska nem rossz államfő. „Úgy vélem, hogy egész jó államfő még akkor is, ha tudnék benne hibákat találni. De kiben nincs hiba?“ – tette fel a kérdést.

 

 hirdetes_400x285  

A kulturális miniszter szerint a legmagasabb közjogi méltóságoknak nem szabadna egymással harcolniuk, ami azonban nem jelenti azt, hogy nem kritizálhatják egymást.

 

Maďarič a napilapnak azt is elmondta, hogy amennyiben a Smer-SD fog kormányozni a következő választások után is, nem fogja megpályázni a kulturális miniszteri posztot. „Kizárt. Ha lenne is ilyen lehetőség, akkor is úgy gondolom, hogy elég volt. Negyedszer már nem leszek kulturális miniszter“ – tette hozzá.

 

Forrás: Aktuality.sk

Nyitókép: David Ištok/Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!