Közel sem biztos, hogy Németországban összeáll a CDU/CSU – SPD nagykoalíció. A szocdem SPD párttagjai ugyanis egyáltalán nem repesnek az örömtől, hogy újabb négy évet töltsenek Merkellel egy kormányban.

 

A Politico.eu brüszeli hírportál szerit különösen igaz az SPD hátországának számító Észak-Rajna-Vesztfália tartományban. Innen származik a párt küldötteinek egy negyede. A szociáldemokraták zöme hallani sem akar egy újabb GroKo-ról (nagykoalícióról). Szerintük hiábavalóak voltak az eddigi tárgyalások, Merkel és Schultz 28 oldalas koalíciós terve túls ok áldozatot követel az SPD-től és túl keveset kínál.

 

Mások attól tartanak, hogy a CDU bajor testvérpártja, a CSU miatt a Merkelékkel való kormányzás még lejjebb löki az SPD-t a népszerűségi listán. A párttagság nagy része úgy véli, hogy már az elmúlt négy is egyetlen, végeláthatatlan koalíciós tárgyalás volt. Most pedig kételkednek abban is, hogy a CDU/CSU páros betartja-e majd egyáltalán az ígéreteit.

 

 hirdetes_300x300  

A kérdés az, hogy a vasárnap ülésező, és a nagykoalíció sorsáról valószínűleg döntő SPD konferencia 600 küldöttje végül hogyan szavaz.

 

Politico.eu

Nyitókép: politico.eu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!