A hétfőn debütáló, Mosaic nevű újítás legfontosabb jellemzője, hogy a sorozat nézője maga választhatja ki, melyik szereplő szemszögéből szeretné átélni az eseményeket, egészen újfajta perspektívából megtapasztalva a történetmesélést – számol be róla a HVG.

 

Mosaic néven új, interaktív alkalmazás készült, mely alapjaiban változtathatja meg eddigi filmnézési szokásainkat. Bár a programot más fejlesztette, annak atyjaként a több sikerfilm fölött rendezőként bábáskodó Steven Soderberghet tartják számon, aki több éven át ötletelt és dolgozott csapatával a projekt megvalósításán.

 

A Mosaic különlegessége, hogy a néző döntheti el, pontosan merre haladjon a film/sorozat cselekményszála, az adott jelenetek végén lévő klipekre bökve, ezáltal más perspektívából is megismerve az adott momentumot, illetve a még több részletet megtudva a jelenetben feltűnt szereplőről. Ez a fajta interakció nem befolyásolja a sztori végkifejletét, csupán annak irányára lehet befolyást gyakorolni, de Soderberghék szerint már ez is hatalmas előrelépés, hiszen egy relatíve új filmélmény válik bárki számára megtapasztalhatóvá.

 

 hirdetes_810x300  

Nyitókép és forrás: HVG.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!