Pénteken teszik közzé a kongresszus republikánus tagjai az amerikai elnökválasztás állítólagos orosz befolyásolásáról szóló jelentést. A Fehér Ház illetékese szerint a jelentést a képviselőház titkosszolgálatokat felügyelő bizottsága teszi közzé, mely már korábban támogatta a nyilvánosságra hozatalát. Az egyelőre nem világos, hogy a teljes jelentést közzéteszik-e, tekintettek a nemzetbiztonsággal kapcsolatos aggodalmakra, amelyekre az FBI figyelmeztetett. A jelentés közzétételét várhatóan Donald Trump is jóváhagyja, aki állítólag már olvasta a négyoldalas jelentést.

 

A belső jelentés várhatóan vitát vált ki, ugyanis kiszivárgott információk szerint az FBI elfogultságáról is szó van benne Trumppal szemben. A demokraták szerint a republikánusok ráadásul titokban belenyúltak a jelentésbe azt követően, hogy a kongresszus bizottsága jóváhagyta a nyilvánosságra hozatalát.

 

A CBS amerikai televízió arról számolt be, hogy Christopher Wray FBI főnök kész cáfolni az FBI elfogultságáról szóló állításokat.

 

 hirdetes_810x300  

ČTK

Nyitókép: CNN

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!