Tojással dobálták meg a Moszkvában lehullott rekordmennyiségű hó éjszakai eltakarításának ütemével elégedetlen lakosok a köztisztaságiak munkagépeit, volt, aki gumilövedékes pisztolyból nyitott tüzet rájuk. 
Pjotr Birjukov, az orosz főváros polgármester-helyettese elmondta, „meglehetősen sok” ilyen eset fordult elő, a hómunkások a rendőrséghez fordultak segítségért. Birjukov beszámolója szerint az évszázad havazása után 16,2 ezer takarító- és munkagép, több tízezer teherautó és 72 ezer ember dolgozik mintegy 170 millió négyzetméternyi terület és 8 millió négyzetméternyi tetőfelület megtisztításán.

 

Az utcákról naponta több mint 1,2 millió köbméternyi havat szállítanak el. Moszkvában a hétvégén az átlagos februári csapadékmennyiség 122 százaléka hullott le, a hóréteg pedig 47 centiméternyit vastagodott.

 

A moszkvai polgármester hivatalos honlapja szerint a hóeltakarítás minőségét az önkormányzat több mint 100 ezer videokamera segítségével online ellenőrzi. A hóeltakarító gépek mozgását a GLONASS navigációs rendszer segítségével követik nyomon.

 

Forrás: terza.sk/MTI

 hirdetes_810x300  

Nyitókép: MTI/EPA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!