Amerikai bombázok több mint 100 szír kormánykatonát öltek meg az szír Deir al-Zour tartományban kibontakozó harcokban. Az amerikaiak által támogatott szír ellenzéket (lázadókat) a szír kormányerők 500 fős csapata támadta meg nehéztüzérség támogatása alatt.

 

A Szíriai Demokratikus Erőként (SDF) is nevezett kurdokból és arabokból álló hadsereg Deir al-Zour tartományi központját rohanták meg Bassár el-Aszad katonái. Ezt a területet korábban az Iszlám Államtól foglalta vissza az SDF. A lázadók a támadás észlelésekor amerikai légitámogatást kértek, és kaptak. A bombázásnak 100 áldozata volt kormányoldalon.

 

Az SDF-ben amerikai katonák is szolgálnak. Közülük senkinek sem esett baja. Az Egyesült Államok a légitámogatás megadásakor kikötötte, hogy a lázadók nem indíthatnak ellentámadást, az ellenséget nem üldözhetik, csakis önvédelem céljából küldi csatába gépeit.

 

 hirdetes_810x300  

A régióban az Iszlám Állam harcosai még mindig jelen vannak. Az SDF Eufrátesz-parti központja a folyótól keletre az IÁ-val harcol, a nyugati partvonalon pedig a kormányerőkkel.

 

BBC.com

Nyitókép: BBC.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!