Az SaS és az OĽaNO koalíciós megállapodást írt alá az idei helyhatósági választásokon való együttműködésről. A két legerősebb ellenzéki párt közösen állít jelöltet több kulcstelepülésen. Egyúttal bejelentették, hogy más pártokkal is szívesen lépnek szövetségre, kivételt képez a Smer és az ĽSNS.

 

A fővárosban az OĽaNO állíthat jelöltet. Ez egybevág azzal a korábbi megállapodással, hogy 2017-ben Pozsony megyében az SaS indíthat megyeelnök-jelöltet, míg 2018-ban az OĽaNO jelöltjét támogatják a pozsonyi főpolgármesteri posztért folyó küzdelemben.

 

„Meghívunk minden demokratikus pártot, hogy csatlakozzanak, és közösen állítsunk jelölteket a városokban és falvakban. Ugyanakkor kizárjuk az együttműködést a Smerrel és Kotlebáékkal. Ugyanezt várjuk el a többi lehetséges partnerünktől is. Aki velünk akar tartani, nem működhet együtt a Smerrel vagy Kotlebáékkal.”

 

fogalmazott Richard Sulík az SaS elnöke.

 hirdetes_810x300  

 

A pozsonyi főpolgármesteri jelölés kapcsán az OĽaNO részérőlJán Budal és Hrendel Gábor neve merült fel, illetve Ján Mrva (Pozsonyszőlős polgármestere) és Dana Čahojová (Károlyfalu polgármestere) került szóba.

 

Igor Matovič pártelnök Trencsénben nem zárta ki Richard Rybníček támogatását.

 

Teraz.sk

Nyitókép: sulik.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!