Drága mulatság a Brexit. Még a kezdetét jelző kilépő nyilatkozat kézbesítése is egy kisebb jobb fizetésnek megfelelő összeg volt. A The Guardian közlése szerint az britek Európai Uniónak küldött nyilatkozatát majd 1000 fontért juttatták célba.

 

A Brüsszelbe utazó, és a levelet hivatalosan Donald Tusk Európai Tanács elnök kezébe adó brit hivatalnok utazási költségei egészen pontosan 985 fontba kerültek (1110 euró). Az Eurostar gyorsvasúti járaton vásároltak két jegyet az üzleti osztályra, a költségeket pedig megdobta az egyszeri változtatásért és foglalásért fizetendő felár.

 

A szóban forgó levelet Theresa May 2017. március 29-én írta alá, majd küldte el Donald Tusknak. Ez volt a Brexit megkezdésének hivatalos menete. A levél tartalmazta a Lisszaboni Szerződés 50. cikkelyének aktiválására vonatkozó kérést – vagyis kérvényezték az Unióból való kilépést.

 

 hirdetes_300x300  

Elkezdődött a Brexit: Theresa May aláírta a kilépést kérvényező levelet

 

Nagy-Britanniában már ennyi is elég, hogy a kormánynak magyarázkodnia kelljen: külön nyilatkozatban reagáltak a The Guardian közlésére, amelyben hangsúlyozták, hogy a költségek csak az utazási kiadásokra korlátozódtak, nem az adófizetők pénzéből állták például a szállásukat – azt a belga állam biztosította számukra.

 

Politico.eu, Körkép.sk

Nyitókép: GettyImages

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!