Hiába enyhült a dermesztő hideg Kangnungban, a melegebb időjárás mellé szélvihar párosult, Phjongcshangban és Dzsongszonban is gondot okozott a szél szerdán.

 

A korcsolyasportoknak otthont adó Kangnungban komoly károkat okoz a szélvihar, mely megrongálta a mobilsátrakat, a buszmegállók tábláit és a kordonokat szét kellett szerelni, nehogy a szél feldöntse. Evakuálni kellett a knagnungi Olimpiai Parkot is.

 

Szerdán eredetileg 6 számban osztottak volna érmeket, ám az alpesi sí és a biatlon is elmaradt, ez utóbbit csütörtökre halasztották.

 

 hirdetes_810x300  
Szélvihar Kangnungban, forrás: sfgate.com

 

Délelőtt hivatalos közleményt adott ki a helyi szervezőbizottság:

 

„A kangnungi területet érintő nagyon erős szél miatt a Kangnungi Olimpiai Park látogatható területeit lezárták. A nézőket megkérjük, maradjanak beltérben. A park látogatását a mai napra már nem engedélyezik. Bezárnak a helyszíni médiaközpontok és minden ideiglenes létesítmény, amíg a szél nem mérséklődik. A sajtó képviselői a médiatribünről folytathatják munkájukat.”

 

Felmerült hogy akár a mai szlovák-orosz jégkorongmérkőzés is elmarad, ám az RTVS információi szerint az előzetes terveknek megfelelően 13:10-kor meg kellene kezdődnie az összecsapásnak.

 

Körkép.sk, nemzetisport.hu

Nyitókép: sfgate.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!