Az ellenzéki Sme rodina törvényben korlátozná a Szlovákia területén foglalkoztatható külföldi munkaerő számát. Elsősorban a munkaközvetítőkön keresztül alkalmazott külföldieket érintené a parlament elé terjesztet javaslatuk.

 

A Sme rodina azzal indokolja a javaslat szükségességét, hogy az országban dolgozó külföldiek száma meredeken emelkedik. Leginkább a szerb és ukrán vendégmunkások foglalkoztatása emelkedett.

 

„Az olcsó, harmadik országokból érkező munkaerő foglalkoztatása rendkívüli mértékben megnőtt a Jaguar Land Roverrel kötött beruházási szerződés aláírása óta, amelyben a kormány kötelezte magát meggyorsítani a harmadik országokból származó munkások munkavállalási engedélyének kiváltását”

 

fogalmazott a párt elnöke, Boris Kollár. A politikai mozgalom 20 százalékban határozná meg a vendégmunkások arányát a törzsalkalmazottak arányához képest.

 hirdetes_810x300  

 

Ján Richter (Smer) munkaügyi miniszter javaslata a könnyített munkaerőimportról , amelyet a parlament a múlt héten fogadott el 30 százalékban korlátozza a külföldi vendégmunkások számát.

 

A parlament elfogadta: Könnyebb lesz külföldieket foglalkoztatni Szlovákiában

 

Ján Richter: Nem tárjuk ki az ajtót a külföldi munkavállalók előtt

 

Teraz.sk

Nyitókép: sme.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!