A német szociáldemokraták mélyrepülése még nem ért véget. Hiába a sikeresnek mondható koalíció és az „régiomotoros” Martin Schulz háttérbe szorítása, a párt népszerűsége újabb történelmi mélypontra zuhant.

 

A Bild bulvárlap által megrendelt és az INSA ügynökség által lefolytatott ma közzétett felmérés szerint az SPD-t leelőzték a szélsőséges pártnak nevezett AfD (Alternative für Deutschland).

 

A szocdemek 15,5 százalékot kaptak a felmérésen, míg az AfD 16 százalékra tornázta fel magát. A vereség kettős: nem csak egy szélsőséges párt előzte meg Schulzékat, hanem, úgy tűnik, egy jó időre lemondhatnak a „Németország egyik legerősebb pártja” jelzőről is.

 

 hirdetes_300x300  

A felmérésen Angela Merkel pártja 32 százalékot ért el, ami 2,5 százalékos erősödést jelent a legutóbbi felmérésekhez képest.

 

Martin Schulz egyébként a múlt héten mondott le az SPD pártelnöki tisztségéről. A német nagykoalíció (CDU/CSU – SPD) pedig csak akkor állhat össze újra, ha az SPD 463 ezer fős tagsága március negyedikén megszavazza a koalíciós szerződést. Ellenkező esetben nagy valószínűséggel előrehozott választásokat kell kiírni.

 

Politico.eu, Körkép.sk

Nyitókép: presstv.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!