Az űrben utazó piros sportautót, a Tesla Roadster 2-t kísérő hatalmas érdeklődés arra ösztönzött egy mérnököt, hogy modellezze a jármű útját, és egy weboldalt is készítsen ehhez – számol be róla a HVG.

 

Ahogy arról a Körképen is beszámoltunk, a múlt héten végre megnyomták a Start gombot, és kilőtték az űrbe a világ legnagyobb hordozórakétáját, hogy Nap körüli pályára állítson egy autót, a Roadster 2-t.

 

Sokakat érdekel most az Nap körüli elliptikus pályán keringő autó útja, és egy mérnök, Ben Pearson készített egy (nem hivatalos) weboldalt, amely modellezi a jármű útját és érdekes számításokat, statisztikákat is közöl, az adatok – az autó útjának megfelelően – valós időben változnak. A modellezés a NASA (Jet Propulsion laboratórium) adatain és a szakember számításain alapszik, ez utóbbiról időközben az is kiderült, hogy pontosabb, mint Elon Musk kalkulációi.

 

 hirdetes_810x300  
Kép: HVG

 

A Naprendszer térképén követhető a Tesla pályája a Nap körül, a Merkúr, a Vénusz, a Föld, a Mars és a Ceres törpebolygó mellett. A mérnök számításai alapján napra pontosan látható (2020 végéig), hogy mikor ér a Roadster különösen közel a Marshoz vagy a Földhöz. Amúgy a mostani számítások szerint a Tesla-autó 2091-ben fog a legközelebb kerülni hozzánk (nagyjából olyan távolságban lesz, mint a Hold), így aki ezt élőben követné, az legyen még egy kis türelemmel.

 

 

HVG/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!