Március 6-án, a Genfi Autószalon első sajtónapján láthatta először az autós szakma a Škoda legkisebb szabadidő-autójának tanulmánymodelljét, illetve a felfrissített Fabiát.

 

 

A Vision X bemutatóján elhangzott, hogy az autó nem a Seat Arona ikertestvére lesz, hanem inkább egy új városi crossover előtanulmányának tekinthető. Igazi különlegessége azonban az lehet, hogy hármas üzemű hibrid változat is készül majd belőle, ahol a belső égésű motor benzinen kívül földgázzal (CNG) is működhet; ezt segíti majd a hibrideknél ismert villanymotor.

 

 hirdetes_400x285  

 

A Fabia harmadik nemzedéknél eljött a frissítés ideje, és a ráncfelvarrt modell bemutatását szintén Genfre időzítették a csehek. Sok változás nincs, de az autó egyértelműen markánsabb éleket kapott. Fényszórói ezentúl opcióként LED-esek is lehetnek, hátul azonban standard tartozék a fénydiódás lámpatest.

 

 

Az infotainment rendszer és vezetőtámogató funkciók többsége a Karoq szabadidő-autóból érkezett. A cseh márka harmadik genfi világpremierje a Kodiaq szabadidő-autó Laurin&Klement luxusváltozata volt, amelyről korábban már írtunk.

 

 

Vas Gyula

Fotó: Škoda

További ajánlott írások:

 

Škoda Kodiaq: Jön a luxusverzió

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!