Juraj Marušiak politológus szerint Robert Fico (Smer) kormányfő bejelentése kései gesztus volt, ettől függetlenül egyértelmű, hogy a kormánypártok szeretnék elkerülni az előrehozott választásokat. Szerinte azért, mert a három párt „kezdővonala nem lenne épp a legjobb”. Marušiak úgy véli, hogy a társadalom megnyugtatása így is csak részben sikerülhet nekik. Ráadásul a Smernek még nincs tapasztalata egy ilyen helyzettel, így kérdéses, meddig tarthat ki az új kormány.

 

Pavol Baboš politikus szerint Bugár Béla meghátrált. A szakértő úgy véli, hogy a kormány rekonstrukciója lényegében ugyanannak a koalíciónak a folytatása lesz, ezért nagyon érdekli, hogyan fogadja majd mindezt a közvélemény. Hozzátette: a helyzet kezelésének hatékonyságát az is meghatározza majd, hogy ki került a belügyi tárca élére Kaliňák után.

 

Václav Hřích, az AKO ügynökség munkatársa szerint Fico csak elodázta a helyzet megoldását. Úgy véli, a pénteki demonstrációk nagysága döntheti el, hogy elfogadható-e a közvélemény számára a kormány ilyen rekonstrukciója.

 

 hirdetes_810x300  

Michal Vašečka úgy figalmazott, hogy Fico egy igazi „machiavellista” lépéssel áthárította a felelősséget Andrej Kiska kormányfőre. Fico és Kaliňák távozásával ugyanis a politikai instabilitásért már Kiskát terhelheti a felelősség, ha elutasítja Fico feltételeit.

 

Teraz.sk

Nyitókép: TA3.com

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!