Nagy széllel fagyos levegő érkezik Magyarország térségébe, s ónos esőre, havazásra is számítani kell az ünnepi hosszú hétvége további részében – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön a honlapján. Kiemelték, hogy az ország jelentős részén szélsőséges időjárásra kell felkészülni, ezért azt javasolják: szombat délutántól, aki csak teheti, ne induljon útnak, vagy előre tájékozódjon a legfrissebb időjárás-előrejelzésekből.

 

Azt írták: a következő napokban a 2013. március 14-15-én tapasztaltakhoz hasonló időjárási eseményekre kell számítani. 2013. március 14-én délután előbb északnyugat felől, majd a Kárpátokat megkerülve, később a Zempléni-hegység környékén északról tört be a hideg.

 

A meteorológiai szolgálat számításai szerint a hétvégén többfelé 10, néhol 20 centiméternél is több hó hullhat. A viharos szél magas hótorlaszokat emelhet.

 

 hirdetes_810x300  

Vasárnap napközben a szél jelentős gyengülésével és a havazás fokozatos megszűnésével együtt országszerte javulhatnak a közlekedési viszonyok. Ugyanakkor megjegyezték: hétfőn dél felől újabb havazás éri el a térséget.

 

A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet előrejelzései szerint pénteken eső, vasárnap pedig havazás várható Szlovákiában is. Az előző napokban tapasztalt kellemes tavaszias időt így ismét felváltja a fagyos, téli időjárás.

 

MTI, Körkép.sk

Nyitókép: kisalföld.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!