A Most-Híd vezetése szerdán 10.00 órára sajtótájékoztatót hívott össze, melyen magyarázták tegnapi döntésüket, miszerint támogatják a Fico és Kaliňák nélküli új kormányt.

 

Bugár Béla szerint mind a 14 parlamenti képviselőjük támogatja az újonnan felálló, Smer vezette kormányt. Elmondta, hogy már a korábbi Országos Tanácsi nyilatkozatukban is volt olyan kitétel, miszerint Fico lemondásával változhat az előrehozott választásokkal kapcsolatos követelésük.

 

A sajtótájékoztató érdekessége volt, hogy csak a magyar szekció ült az asztalnál. Lucia Žitňanská, aki tegnap bejelentette, hogy az új kormányban már nem kap szerepet, hiányzott.

 

 hirdetes_300x300  

Újságírói kérdésre Bugár kitért a válaszadás elől arra vonatkozóan, hogy a koalíciós partnerek kérték-e Žitňanská távozását. „Koalíciós döntés volt“ – fogalmazott.

 

Bugár Béla szintén újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy nem tart attól, hogy pártja választói átverésként fogják értékelni a Most-Híd döntését.

 

„A feszültség megfelel az ellenzéknek. Ez nem jó, mert nem tudjuk, hová vezethet. Ez az állam destrukcióját jelenti, amivel nem érthetünk egyet. (…) A kormány egyharmadát új emberek fogják alkotni, ami bízunk benne, hogy megnyugtathatja a helyzetet“

 

– fogalmazott.

 

Egyúttal elmondta azt is, hogy Andrej Kiska államfő szerinte egyetért azzal, hogy a Smer tegyen javaslatot az új kormányfőre.

 

 

Gál Gábor frakcióvezető hozzátette, a kormány rekonstrukciója a Most-Híd számára nem jöhetett számításba. „Csakhogy maga a kormányfő helyezte kilátásba saját lemondását, ami teljesen új helyzetet eredményezett. Erről tárgyalt a párt elnöksége az OT határozat értelmében, és döntött az új kormány támogatása mellett” – állapította meg.

 

Körkép.sk

Nyitókép: SME

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!