Madonna rendez filmet Michaela DePrince világhírű balerina életéből az MGM filmstúdióban – írja a hirado.hu.

 

A lap szerint a stúdió 2015 óta készül a Taking Flight című filmre. Az életrajzi dráma Michaela és Elaine DePrince memoárja, a Taking Flight: From War Orphan to Star Ballerina nyomán születik. A könyv DePrince életét követi nyomon, aki Sierra Leone-i háborús árvából vált világhírű balett-táncossá.

 

“Michaela útja mélyen megérintett mind aktivistaként, mind művészként” – mondta el Madonna. Hozzátette, hogy a film révén a világ háborús árváira is felhívhatják a figyelmet. Madonna filmjének forgatókönyvét Camilla Blackett írja. A film producere Leslie Morgenstein, Elysa Koplovitz Dutton, Ben Pugh és Guy Oseary.

 

 hirdetes_810x300  

Morgenstein elmondta, hogy Madonna filmmel kapcsolatos elképzelése és látomása nagyon meggyőző volt számára, s a produkció világszerte inspirációt nyújt majd a közönségnek.

 

Michaela DePrince balerina. Fotó: hirado.hu

 

DePrince-t négyéves korában fogadta örökbe és vitte az Egyesült Államokba Elaine és Charles DePrince. Táncművészetét a First Position című 2012-es dokumentumfilm mutatta be. 17 évesen a dél-afrikai Joburg Balett hivatásos táncosa lett. 2016-ban Beyonce Lemonade című számának videoklipjében láthatta a közönség, jelenleg a Holland Nemzeti Balett szólótáncosa.

 

Madonna 2008-ban debütált rendezőként a Mocsok és bölcsesség című brit komédiával. Ő írta és rendezte a 2011-ben bemutatott W.E. című történelmi drámát is, amely VIII. Edward angol király és az elvált amerikai asszony, Wallis Simpson kapcsolatát idézte fel.

 

hirado.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!