Egy 63 éves vaslui-i férfi elvesztette azt a tárgyalást a bíróságon amely eltörölte volna a halotti bizonyítványát és újra élővé nyilvánította volna őt – írja a Transindex.ro.

 

A férfi azt nyilatkozta a digi24.ro-nak, hogy azért vesztette el az ügyet mert túl későn, „halála” után két évvel nyújtotta be az érvénytelenítő kérelmét a halotti bizonyítványának kiállítása után, és ezt az bíróság eljárási szempontból elfogadhatatlannak ítélte meg.

 

„Papíron halott vagyok, de élek. Nincs semmi jövedelmi forrásom, nem tudnak alkalmazni sem, semmit nem tudok csinálni ebben az országban”,

 

nyilatkozta a férfi. Constantin Reliu vaslui-i lakos 1992-ben ment ki Törökországba, hogy ott munkát vállaljon. Utoljára 1999-ben látogatott haza a családjához, majd nem sokkal ezután amikor visszatért Törökországba megszakadt a kapcsolat közte és a családja között.

 hirdetes_810x300  

 

A felesége, miután 14 évig semmi hírt nem kapott a férje hogyléte felől, 2013-ban kérelmezte annak halottá nyilvánítását a hatóságoknál. A férfit 2016-ban nyilvánították halottnak és ugyanebben az évben a török hatóságok le is tartoztatták mivel lejárt a tartózkodási engedélye.

 

A férfi ekkor tudta meg, hogy hivatalosan halottá van nyilvánítva. Constantin Reliu elmondása szerint vissza szeretne menni minél előbb Törökországba, ahol van már egy működő vállalkozása, de ehhez előbb újra élővé kell nyilváníttatnia magát és vissza kell szereznie az állampolgárságát is.

 

Transindex.ro

Nyitókép: politico.eu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!