Georges Leekens 27 fősre szűkítette az A-válogatott Kazahsztán és Skócia ellen készülő keretét. Korcsmár Zsolt és Varga József sérülés miatt nem csatlakozik a kerethez, Kádár Tamás viszont csütörtök esti sérülése ellenére ott lesz Telkiben. Habár a DAC középpályása, Kalmár Zsolt a bő keretben még szerepelt, a szűkített listán már nem kapott helyet.

 

A szűk keretből kimaradó labdarúgókra tartalékként számít Georges Leekens arra az esetre, ha újabb sérülések további játékosok meghívását tennék szükségessé. A 27 fős keret tagjainak többsége vasárnap este érkezik meg Telkibe, de lesznek olyan játékosok is, akik klubkötelezettségeik miatt csak hétfőn, illetve kedden napközben csatlakoznak a csapathoz. A szövetségi kapitány fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy azokat, akik ezúttal nincsenek a szűk keretben, továbbra is figyeli a szakmai stáb, így könnyen lehet, hogy a júniusi két mérkőzésre meghívót kapnak majd – olvasható az mlsz.hu-n.

 

Ugyan sérülések és kisebb problémák befolyásolták a keret összeállítását, azonban arra törekedtünk, hogy kiegyensúlyozott kerettel készüljünk erre a két mérkőzésre

 

– nyilatkozta az mlsz.hu-nak Georges Leekens.

 hirdetes_810x300  

 

Az is befolyásoló tényező volt, hogy az U21-es válogatott fontos mérkőzéseket játszik az A-válogatottal egy időben, így abból a korosztályból végül nem hívtam meg senkit az első csapat mostani keretébe.  Természetesen mindegyik sérültünk kiesése komoly gondot jelent, de Kádár Tamás sérülése különösen szomorú, hiszen az utolsó pillanatban történt, ráadásul ő igazi vezéregyénisége a nemzeti csapatnak. A sérülése ellenére csatlakozni fog hozzánk, mi pedig mindent meg fogunk tenni, hogy pontos diagnózisunk legyen a sérülés mértékéről és a lehető legjobb tudásunk szerint, az elérhető legjobb kezelésekkel segítsük őt a felépülésben.

 

Ahogy azt korábban is mondtam, a mostani két mérkőzés a szeptemberre történő felkészülés első állomása, így akik most esetleg nem fértek be a szűk keretbe, azok közül könnyen lehet, hogy a júniusi mérkőzésre fogok meghívni játékost, de ugyanakkor az U21-es korosztály előtt sincs zárva az ajtó, ha kiérdemlik az A-válogatott meghívóját. Akik pedig már most velünk lesznek, remélem, hogy elszántan és harcra készen érkeznek meg Telkibe vasárnap. Szükségük lesz az elszántságra, mert kemény munka vár ránk.

 

A magyar válogatott kerete:

 

Kapusok:

 

Dibusz Dénes (Ferencváros)

Gulácsi Péter (RB Leipzig)

Kovácsik Ádám (Videoton FC)

 

Védők:

 

Bese Barnabás (Le Havre)

Botka Endre (Ferencváros)

Fiola Attila (Videoton FC)

Guzmics Richárd (Csenpien)

Hangya Szilveszter (Vasas FC)

Kádár Tamás (Dinamo Kijev)

Lang Ádám (AS Nancy Lorraine)

Lovrencsics Gergő (Ferencváros)

Otigba Kenneth (Ferencváros)

Szabó János (Paksi FC)

 

Középpályások:

 

Elek Ákos (Kajrat Almati)

Kleinheisler László (Asztana FK)

Nagy Ádám (Bologna FC 1909)

Pátkai Máté (Videoton FC)

Pintér Ádám (Greuther Fürth)

 

Támadók:

 

Böde Dániel (Ferencváros)

Dzsudzsák Balázs (al-Vahda)

Eppel Márton (Budapest Honvéd)

Németh Krisztián (New England Revolution)

Nikolics Nemanja (Chicago Fire)

Stieber Zoltán (DC United)

Szalai Ádám (TSG 1899 Hoffenheim)

Ugrai Roland (DVTK)

Varga Roland (Ferencváros)

 

A válogatott első edzését hétfőn délelőtt tartja, majd március 23-án pénteken 19 órától Kazahsztánnal, 27-én 20 órától pedig Skóciával játszik felkészülési mérkőzést a Groupama Arénában.

 

mlsz.hu

Nyitókép: 24.hu

 

Kapcsolódó tartalom:

 

DAC-játékos is kapott meghívót a magyar válogatott bő keretébe

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!