Az embereknek joguk van arra, hogy törvényes módon gyülekezzenek az utcákon. Demokratikus társadalomban ez a véleménynyilvánítás része.

 

Így reagált a smeres Richard Raši és az SNS-es Jaroslav Paška azokra a pénteki tüntetésekre, amelyeket Szlovákia több tucatnyi városában a tisztességes Szlovákiáért szerveztek. Ezzel ellentétben az ellenzék úgy véli, hogy a tüntetések azt jelentik, hogy az emberek átverve érzik magukat.

 

„Egy demokratikus társadalomban a tünetések a véleménynyilvánítás legitim részét képezik. A fejlett Európa országaiban pedig nagyon gyakoriak. Mindemellett a 2016-os választások alapján parlamentáris demokráciában élünk, a képviselők többsége pedig támogatta az új kormány megalakulását“

 

– mondta Raši.

 hirdetes_810x300  

 

Az SNS alelnöke, Jaroslav Paška szerint a társadalomban dúló elégedetlenséget az ellenzék próbálja meg felhasználni arra, hogy látható váljon a politikában.

 

Paška azt is hozzátette, fontosnak tarja, hogy „a parlament és a kormány legmagasabb politikai képviselői képesek legyenek békét teremteni a társadalomban“, és reméli, hogy mindez sikerülni is fog.

 

Paška szerint Ján Kuciak újságíró és menyasszonya, Martina Kušnírová halála olyan dolog, amivel „ a társadalom nagyon hosszú idő után fog megbékélni, már ha egyáltalán képes lesz rá”.

 

Amennyiben a koalíciós képviselők azt hiszik, hogy az emberekkel könnyen kibabrálnak, akkor nagyot tévednek“ – írta a Facebookon a Sme rodina mozgalom vezére, Boris Kollár. „Tényleg azt hiszik, hogy az előrehozott választásokat csupán az ellenzék akarja?“ – reagált a pénteki tüntetésekre az SaS alelnöke, Jana Kiššová a közösségi oldalán.

 

Aktuality.sk/Körkép.sk

Nyitókép: Aktuality.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!