Pozsony a világ 80. legélhetőbb városa, derül ki a Mercer társaság szokásos évi összefoglaló listájából, melyen a bolygó 231 városa szerepel.

 

Az első helyen már kilencedik éve Bécs trónol, a legrosszabb az élet Bagdadban. Közép-Kelet Európából a legjobb eredményt Prágra érte el (69. hely), Budapest a 76.

 

A lista összeállítását a Mercer több tucat kritérium összehasonlítása alapján végzi, beleértve a politikai stabilitást (jövőre Pozsony várhatóan hátrább csúszik majd emiatt), egészségügyi ellátást, bűnözést, pihenési lehetőségeket, közlekedés minőségét az adott környéken.

 

 hirdetes_300x300  

A világ 10 legélhetőbb városa közül 8 Európában van. Főleg Németország és Svájc áll jól e téren, de Új-Zélandra, Kanadára és Ausztráliára is jut egy-egy város.

 

Az 1,8 millió lakosú Bécs leginkább pezsgő kulturális élete, remek egészségügyi ellátása és jó lakhatási ár-érték arányának köszönheti vezető helyét. Az osztrák fővárost Zürich, Auckland és München követi.

 

A Mercer listája több tucat kritérium alapján állít sorrendet.

 

Az ötödik helyen szereplő Vancouver a legjobb hely Észak-Amerikában. Az ázsiai listavezető a 25. helyen szereplő Szingapúr. Latin-Amerika legélhetőbb városa a 77. helyen végzett chilei főváros, Montevideó. Afrikában a dél-afrikai Durban a király a 89. helyen.

 

DenníkN/Körkép.sk/Mercer

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!