Tomáš Koziak politológus szerint Andrej Kiska döntése „kemény lépés” volt, és minden bizonnyal a belügyminiszter személye volt a fő probléma Pellegrini javaslatával. Egyúttal kiemelte a média munkáját, amely nagyon gyorsan felderítette Jozef Ráž belügyminiszter-jelölt kapcsolatát Robert Kaliňákkal.

 

Koziak szerint Kiska helyesen döntött, mivel a kettős gyilkosság felderítése Kaliňák közeli barátjának minisztersége alatt aligha növelné a közvélemény bizalmát a végeredményt illetően. A politológus szerint Ráž jelölése Fico és Kaliňák nyomására lehetett.

 

Szerinte, ha Pellegrini erős kormányfő akar lenni, „illene szembe szegülnie Fico és Kaliňák mögött álló csoporttal, akik leginkább érdekeltek abban, hogy maradjon a jelenlegi status quo.

 

 hirdetes_810x300  

„Ha Pellegrini olyan személyt választ, aki kimondja, hogy az eset megtörtént (skutok sa stal – a szerk. megj.), akkor erős kormányfő lehet.

 

fogalmazott.

 

Más szakértők hasonló véleményen vannak. Egyesek szerint Kiska így mutatta meg Robert Ficonak, hogy már nem  olyan államfő, aki bármire rábólint.

 

HNonline.sk

Nyitókép: aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!