Az FC DAC 1904 panaszt nyújtott be Marhefka játékvezető vasárnapi, a rájátszás második fordulójában megrendezett Slovan-DAC rangadón mutatott teljesítménye miatt.

 

A vasárnapi Slovan-DAC rangadón, melyet a Körkép élőben követett, több kétes játékvezetői döntés is született, több esetben pedig a bíró döntésének hiánya befolyásolta a mérkőzést.

 

Véleményünk szerint durva hibáival jelentősen befolyásolta a mérkőzés menetét, méghozzá a DAC kárára, és a részrehajló bíráskodásával közvetlenül befolyásolta annak végeredményét.

 

olvasható a sárga-kék klub hivatalos honlapján.

 hirdetes_810x300  

 

A DAC a mérkőzésen tapasztalt bírói szabálytalanságok miatt hivatalos panaszt nyújtott be. Az alábbiakban, 6 pontban gyűjtötték össze a nem megfelelő bírói ítéleteket és azokat a helyzeteket, mikor kellett volna, de nem fújt sípjába a játékvezető.

 

1. A kapusunk, Patrik Macej elleni szituáció hibás megítélése; a játékvezető nem vette észre, hogy a hazaiak 29-es számú játékosa, Vasil Bozhikov könyökkel megütötte hálóőrünk arcát a labda tizenhatosból való kirúgása közben. Az arcra mért ütés miatt ki kellett volna állítani a Slovan futballistáját; a játékvezető abszolút nem reagált erre a szituációra (3. perc).

 

2. A Slovan 66-os számú játékosa, Kenan Bajrić egy ígéretes támadás közben kézzel lerántja és lábbal felrúgja a DAC futballistáját, Marko Divkovićot, aki egyébként maga mehetne az ellenfél kapujára. A játékvezető részéről ez a szabálytalanság megtorlatlan maradt; le kellett volna fújnia a szabálytalanságot, és kiállítani Bajrićot. (23. perc).

 

3. Kiugró játékosunkat, Marko Divkovićot Boris Sekulič bal kézzel rántotta le a büntetőterületen belül. A játékvezetőnek büntetőt kellett volna ítélnie (25. perc).

 

4. A játékvezető szeme előtt Kenan Bajrić kézzel szabálytalankodik Christián Herc ellen a tizenhatos előterében. Hasonló helyzet játszódott le a 69. percben is, amikor Holman Dávid felugrás közben könyökkel megütötte Christián Hercet a játékvezető szeme láttára, aki egyik szituációban sem látott szabálytalanságot.

 

5. Kalmár Zsolt jogtalan sárga lapja; az adott pillanatban labdarúgónk nem volt szabálytalan (40. perc).

 

6. A 64. percben Tomáš Huk ellen Milan Rundić szabálytalankodott a hazaiak tizenhatosában; azzal, hogy a játékvezetők nem jeleztek leshelyzetet, le kellett volna fújni a Huk elleni szabálytalanságot és büntetőt ítélni.

 

A bírói hibákról egy videós összeállítást is készített a dunaszerdahelyi klub:

 

 

Körkép.sk, fcdac.sk

Nyitókép: fcdac.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!