A Pellegrini-féle kormány programnyilatkozatának megtárgyalása során izzott a levegő a tárgyalóteremben. Ezúttal a parlament elnöke, Andrej Danko (SNS) és az OĽaNO vezére, Igor Matovič rúgta össze a port, melynek az lett a következménye, hogy Danko kidobta az ellenzéki politikust a tárgyalóteremből.

 

Az esetre azután került sor, hogy Igor Matovič a felszólalása során többször is felmutatta a meggyilkolt újságíró, Ján Kuciak és menyasszonya, Martina Kušnírová fotóját.

 

Danko azzal magyarázta tettét, hogy Matovič nem tartotta be a parlament tárgyalására vonatkozó rendet, miszerint tilos az audiovizuális eszközök használata.

 

 hirdetes_300x300  

„Erre nincs semmiféle joga. E téren nincs mire támaszkodjon a törvényben“

 

– jelentette ki Matovič.

 

Mindezek ellenére Matovič úgy döntött, hogy nem tér vissza a tárgyalóterembe. Állítása szerint nem akar provokálni. „Azt mondtam, amit mondtam. A kapitány úrnak engedelmeskedni kell. A parancs többet ér, mint a törvény, ezt tanította velünk Peter Gajdoš védelmi miniszter“ – mondta Matovič.

 

A parlament elnöke, Andrej Danko nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy Matovičot csupán a pénteki tárgyalás végéig tiltották ki a tárgyalóteremből. „Bármit képes felhasználni a politikai népszerűség megszerzéséhez. (…) Bízom benne, hogy a következő választások után ez a bolond nem kerül be a parlamentbe“ – mondta a nemzetik vezére.

 

Mindeközben a pénteki tárgyalás során nem Matovič volt az egyetlen, aki audiovizuális eszköz után nyúlt. Peter Pellegrini kormányfő elvileg szintén vétett a tárgyalási rend ellen, amikor előhúzott egy fogpiszkálót. Danko utólag elismerte, hogy Pellegrini is hibázott. „A fogpiszkálós problémáról később szereztem tudomást. Meg fogom beszélni ezt az esetet a kormányfő úrral“ – tette hozzá Danko.

 

Aktuality.sk

Nyitókép: TASR

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!