A Fekete párduc című szuperhősfilmet tűzték műsorra szerdán elsőként egy szaúd-arábiai moziban a 35 éves mozitilalom feloldását követően.

 

A közel-keleti országban a kínai Daian Wanda Csoport tulajdonában lévő amerikai AMC Entertainment mozihálózat volt az első, amely élve a lehetőséggel megnyitotta első moziját. Adam Aron, a vállalat vezetője kedden jelentette be, hogy először a Fekete párduc című globális kasszasikert mutatják be.

 

A szaúdi hatóságok Rijád üzleti központjában engedélyezték az első filmszínház megnyitását. Az új moziban a közönség hollywoodi filmeket láthat.

 

 hirdetes_810x300  

Az 1970-es években Szaúd-Arábiában még voltak mozik, ám később betiltották működésüket. A hatóságok tavaly jelentették be, hogy a 2030-ig tervezett reformok keretében 2018-ban engedélyt adnak mozik nyitására.

 

A helyi szaktárca a szaúdi városokban a következő több mint egy évtizedben 350 mozit akar nyitni 2500 vetítővel. Ebből a következő öt évben 15 szaúdi városban 40 filmszínház kezdheti meg működését.

 

A tervek között szerepel, hogy a szaúdi szórakoztatóipari szektorba 64 milliárd dollárt (16 ezer milliárd forintot) fektetnek be a következő évtizedben.

 

CNN

Nyitókép:

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!