A brit szurkolók el sem hitték, hogy valaha eljön ez a nap; az idény végén, 22 év után távozik az Arsenal legendás francia menedzsere, Arsene Wenger.

 

Nem csak a londoni klub, de az egész angol labdarúgás sokat köszönhet a 68 éves szakembernek.

 

– Arsene új ötleteket, egy eredeti látásmódot hozott. Teljesen másképpen készültek fel, és más futballt játszottak csapatai. Irányt mutatott számunkra – dicsérte Mark Hughes, a Southampton menedzsere.

 

 hirdetes_810x300  

Wenger hazájában, a Monacóban, illetve a japán Nagoya együttesénél aratott sikerei után, 1996 őszén érkezett, még a régi Arsenal-stadionba, a Highburybe.

 

– Ez egy igazi kihívás számomra, hogy első külföldi, első francia edzőként ide jöjjek, és próbáljak itt sikereket elérni – nyilatkozta akkor.

 

Football Soccer – Arsenal v Sunderland – FA Cup Third Round – Emirates Stadium – 9/1/16
Arsenal manager Arsene Wenger
Action Images via Reuters / John Sibley
Livepic
EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or „live” services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Please contact your account representative for further details.

 

Már második szezonja végén bajnoki címet ünnepelhetett a Premier Leauge-ben, amit még kettő követett – olyan világklasszissá formált játékosokkal, mint Thierry Henry vagy Patrick Viera.

 

A bő két évtized alatt többször újjáépítette csapatát, amelyekkel 15 trófeát gyűjtött. A 2000-es évek közepéig az Arsenal stílusát csodálta a világ.

 

Az utána következő évtized a majdnem sikerekről szólt, amibe belefáradtak a szurkolók, és hálájuk mellett távozásra szólították fel Wengert.

 

Ő maradt és a legutóbb 3 FA-kupa kiírásban győzelemre vezette az Arsenalt és a Szuperkupát is megnyerte. Most belefáradt.

 

Utódjaként felmerült egykori kedvence, a belga-válogatott mellett dolgozó Henry, de legvalószínűbb, hogy az edzői pályája elején járó másik Arsenal-ikon, Patrick Vieira ülhet le az Emirates kispadjára – alighanem Wenger javaslatára!

 

Euronews

Nyitókép: metro.co.uk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!