A bajor tartományi kormány – amely a konzervatív CSU politikusaiból áll – úgy határozott, hogy június 1-jétől minden tartományi hivatal bejárati helységében el kell helyezni egy feszületet. 

 

Afféle üzenetként, „mint Bajorország történelmi és kulturális eredetének jelképe” és mint „Bajorország és Németország jogi és társadalmi rendjét kifejező látható szimbóluma”.

 

A tartományi kormányfő, Markus Söder (CSU) rögtön példát is mutatott, és maga rakta fel a kormány üléstermében az általa hozott keresztet.

 

 hirdetes_400x285  

Söder a facebookon úgy fogalmazott, hogy a feszület „egyértelmű kinyilatkoztatása a bajor identitásnak és keresztény értékrendjének”.

 

Bajorországban eddig is gyakran lehetett találkozni a kereszttel a hivatalokban. Nemrég azonban újra parázs vita alakult ki a hagyomány miatt, miután januárban egy bajor bíró kifüggesztett egy keresztet a tárgyalóterembe, ahol egy afgán menedékkérő tárgyalása zajlott. Az afgán migráns halálosan megfenyegette egyik szintén afgán társát, mert az Németországban áttért a keresztény hitre.

 

A mostani kezdeményezésnek politikai okai is vannak. Októberben tartományi választások lesznek Bajorországban, és a CSU szeretné, ha koalíciós partnerek nélkül is kormányt tudna alakítani.

 

 

Körkép.sk, Postoj.sk

Nyitókép: facebook/CSU

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!