A cseh bíróság már el is ítélte a pár nappal ezelőtti prágai incidens főgyanúsítottjait, akik részt vettek abban a verekedésben, melyben egy pincér súlyosan megsérült.

 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, külföldiek (holland állampolgárságú, de nem európai származású) egy csoportja brutálisa megvert egy pincért, mert az szóvá tette nekik, hogy máshonnan hozott italt nem fogyaszthatnak az étterem teraszán. Pincért úgy megverték, hogy az intenzív osztályon kötött ki súlyos fejsérüléssel, és koponyaműtétet hajtottak rajta végre.

 

Az egyébként igencsak ittas agresszív társaság az incidens után egyszerűen odébb állt, a rendőrség a reptéren tartóztatta le őket. A hét fős baráti társaságból kettőt elengedtek, mivel a kamerák felvételei szerint próbálták meggátolni társaikat. Egyikük Hollandiában rendőr, sajtóértesülések szerint több személy közülük Iránban teljesítettek rendőri szolgálatot.

 

 hirdetes_810x300  

A két főgyanúsítottat (egy testvérpárt, akik Hága mellett edzőtermet működtetnek) a prágai I. kerületi bíróság 1-1 év szabadságvesztésre ítélte súlyos testisértés és garázdaság miatt, egyikük ráadásul Prága egy másik részében elkövetett testisértés miatt is felelhet (egy nőt zaklatott, akinek ismerőse kelt védelmére), így az ő büntetése még halmozódhat.

 

Az incidens másik három résztvevője nyolc havi feltételes börtönbüntetéssel megúszta, illetve öt-öt évre kitiltották őket Csehországból.

 

Mindegyik gyanúsított katonai kiképzést kapott.

 

Fotó: Tyden.cz

 

iDnes.cz

Nyitókép: aktualne.cz

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!