Eddigi három mérkőzéséből kettőt elvesztett és egyet megnyert a magyar válogatott, ezzel az utolsó helyen áll. Az első három forduló után azonban egyáltalán nem egyértelmű még, hogy melyik csapat játszhat a finisben a feljutásért.

 

A magyarok eddig a csoport (papíron) három legerősebb csapatával mérkőztek meg, ám ez nem lehet mentség a kevésbé jó játékra.

 

Jelenleg a magyaroké a legkevesebb szerzett (4) és a legtöbb kapott (9) gól, ami lássuk be, nem túl szívderítő statisztika. Ugyancsak kiderül a számokból, hogy három meccsen 83 kapuralövésből csupán 4,82 százalék a lövéshatékonyság, míg a legjobbnak 120 lövés és 12,2 százalék.

 

 hirdetes_300x300  

„Ha valaki ránéz a táblázatra, akkor azt látja, hogy Magyarország a hatodik, ezért nyilván fontos mérkőzések következnek, ugyanakkor aki benne van a hokiban, azt is tudja, hogy eddig a nálunk magasabban jegyzett csapatokkal találkoztunk

 

– mondta Pozsgai Tamás, a magyar válogatott csapatkapitány-helyettese.

 

– Ez természetesen nem azt jelenti, hogy eddig nem volt elvárás a színvonalas jégkorong, és szerintem jól is játszottunk, ugyanezt kell folytatnunk, igenis meglesz az eredménye. (…) A pályafutásomból nem emlékszem olyan világbajnokságra, ahol így körbevert volna mindenki mindenkit, ez nagyon érdekes. Ugyanakkor azért vagyunk profi sportolók, hogy ezt elbírjuk, erősek legyünk mentálisan, és tegyük a dolgunkat tovább. A szakvezetőségnek és nekünk, játékosoknak egyezik a véleményünk: jól játszunk, de nyilvánvalóan akadnak hibák és nálunk rövidzárlat is előfordult. Ám maradunk pozitívak: az említetteken javítani kell, nyerni, és akkor minden jó lesz.”

 

Ma este 19 órakor tehát Lengyelországgal mérkőzik meg a magyar válogatott a budapesti Papp László Sportarénában, majd legközelebb szombaton Nagy-Britanniával csapnak össze.

 

AZ ÁLLÁS
1. Kazahsztán 3 2 1 9–  4 +5 6
  2. Olaszország 3 2 1 8–  4 +4 6
 3. Nagy-Britannia 3 2 1 9–10 –1 6
 4. Lengyelország 3 1 2 8–10 –2 3
 5. Szlovénia 3 1 2 7–  8 –1 3
 6. MAGYARORSZÁG 3 1 2 4–  9 –5 3

 

Körkép.sk, nemzetisport.hu

Nyitókép: nemzetisport.hu/fotó: Szabó Miklós

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!