Sikerágazat a nemzetpolitika, amelynek támogatása az elmúlt nyolc év alatt több mint tízszeresére nőtt – mondta Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes csütörtökön Budapesten. A kereszténydemokrata politikus Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkárral közösen mutatta be a Nemzetpolitikai eredmények 2010-2018 című kiadványt.

 

Semjén Zsolt rámutatott: nagyon mélyről kezdték, 2010-ben még „mélyen éreztette fájdalmát” a gyurcsányi nemzetárulás, amely a külhoni magyarságot kirekesztette a közjogi értelemben vett állampolgárságból. Ez nagyon nehezen begyógyítható sebet okozott – fűzte hozzá.

 

Úgy fogalmazott: megadták a ma egyetlen lehetséges választ a trianoni katasztrófára. A több mint egymillió új állampolgár és az a nemzetpolitika, amit felépítettek, „maga a történelem”, ez itt fog maradni – hangoztatta.

 

 hirdetes_400x285  

Semjén Zsolt kitért arra is, hogy azon országok, ahol nagyszámú diaszpóra van, ma már példaként tekintenek Magyarországra, számos helyen próbálják másolni a magyar modellt.

 

MTI

NYitókép: pestisracok.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!