Furcsa leírni ilyet egy meccstudósítás első mondataként, de sajnos ezzel kell kezdenünk a mai Spartak Nagyszombat – DAC után:

 

A komplexusokkal teli, nemzetállamépítő szlovákoknak is mentálisan fel kell nőniük az ilyen rangadókhoz, ha normális mérkőzést akarunk látni.

 

Nagyszombatban most nem ez történt. Még el sem kezdődött, de azonnal be is fejeződött a mérkőzés. A játékvezető az első valamirevaló hazai támadás után tizenegyest ítélt mégpedig kiállítással, majd hamarosan jött az első, pár percre rá pedig a második piros lap (Kalmár Zsolt forrófejűségének köszönhetően ezúttal sem játszotta végig a találkozót, így Huk mellett nem léphet pályára a Slovan ellen). Elrontva alig negyed óra után több száz, egyébként végig kitartóan, óriási szívvel szurkoló sárga-kék szurkoló örömét. Íme, amíg a meccs tartott:

 

 hirdetes_300x300  

 

A DAC játékosok is hősiesen küzdöttek a reménytelenre alakított körülmények ellenére. Le a kalappal előttük.

 

 

Vladimír Poór  nagyszombati klubtulajdonos nem bízott semmit a véletlenre a mai bajnoki címvédés előtt. Örülhet, célját elérte.

 

 

A DAC 9 emberrel és két kapott góllal fejezte be a Spartak számára inkább szégyenkezésre okot adó mérkőzést.

 

A Körkép.sk a helyszínen végigszurkolva a találkozót elismeréssel adózik a szurkolók előtt (akik ugyan lehettek volna többen is, a rendelkezésre álló 900 jegy ugyanis nem fogyott el), a felháborító körülmények ellenére is megmutatták, miért nem fogható senkihez sem a szlovák ligában a DAC szurkoló.

 

Az Európa Liga továbbra is saját kezünkben van. Jövő héten jön az év rangadója a Slovan ellen. Mi ott leszünk még akkor is, ha Világi Oszkárnak hála továbbra is ki vagyunk tiltva a stadionból.

 

 

 

További képeink:

 

16 882 néző. Kép: Körkép.sk

 

Kalmár ezúttal sem játszotta végig a találkozót. Másodikként mehetett zuhanyozni. Kép: Körkép.sk

 

Rajtunk nem múlott. Kép: Körkép.sk

 

 

Csendélet a szünetben. Kép: Körkép.sk

 

Ünnepelnek a Spartak szurkolók. Kép: Körkép.sk

 

Hajrá DAC

 

Körkép.sk/KZS

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!