A koalíciós SNS felszólította Ondrejcsák Róbert most-hidas védelmi államtitkárt, hogy tegye nyilvánossá az összes olyan közvetett és közvetlen jövedelmét, melyet az előadásaiért és publikációiért kapott a fegyverlobbitól. Minderre az SNS alelnöke és a parlament Védelmi és Biztonsági Bizottságának elnöke, Anton Hrnko szólította fel. Mindemellett felkérte a Most-Hidat arra, hogy cserélje le az államtitkárt. 

 

Hrnko szerint az SNS az elmúlt hónapokban számos olyan vádat volt kénytelen elviselni, melyek kétségbe vonták azt, hogy a párt őszintén meg akarja oldani Szlovákia problémáit. Hrnkót az ellenzék támadásai ugyan nem zavarják, de az már igen, ha a koalíciós partner jelöltjei fogalmaznak meg kritikákat.

 

„Már megint valakit zavar, hogy az SNS növekszik, de már hozzászoktunk. Ha ezeket a vádakat az ellenzéktől halljuk, nyilván nem tetszenek nekünk, de megértjük, főként azért, mert az ellenzék céljául tűzte ki a kormánykoalíció pozitív munkájának eltiprását. Azonban akkor, amikor a kormánykoalíció néhány tagja teszi ezt, mérlegelni kell, hogy valóban szeretnék-e folytatni a közös kormányzást és nem az egójukat helyezik-e a koalíció érdekei elé”

 

– mondta Hrnko.

 hirdetes_300x300  

 

Hrnko kétségbe vonta Ondrejcsák hozzáértését és azzal vádolta meg, hogy a Saab lobbistáival barátkozik. „Mindennek a teteje, hogy a Most-Híd államtitkára ellenséges helyzetből támadja az SNS-t, ugyanis a Saab által szponzorált lobbisták barátjának nincs joga az SNS támadásához” – jelentette ki Hrnko.

 

Bugár Béla, a Most-Híd elnöke egyetért Hrnkóval abban, hogy ha Ondrejcsák problémákat lát a minisztériumon belül, akkor azt a védelmi miniszterrel kellene megbeszélnie, nem pedig a sajtón keresztül üzengetnie. „Hogy érezné magát például a közlekedési miniszterünk, ha ilyen módon támadná meg az SNS államtitkára?” – kérdezte Bugár. Mint mondta, a párt legközelebbi elnökségi ülésén beszél Ondrejcsákkal, és az elnökség dönt az ügyben.

 

A szóban forgó, SME-nak adott interjújában Ondrejcsák többek között azokról az elvárásokról beszélt, melyek szerint az SNS-nek szakmaibban és korrektebben kellene tevékenykednie a honvédelmi tárcán belül.

 

Teraz.sk/Sme.sk

Nyitókép: MO SR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!