Vlagyimir Putyin félelmetes fegyverként mutatta be az új, atommeghajtású orosz ballisztikus rakétát. Az amerikai szerint azonban a csúcsfegyver nem szerepelt túl fényesen a teszteken: mindössze 35 kilométert sikerült megtennie.

 

Putyin az orosz elnökválasztás előtt jelentette be, hogy tavaly év végén a hadsereg sikeres tesztet hajtott végre egy nukleáris meghajtással működő ballisztikus rakétával, amelynek az orosz elnök szavaival élve, nincs párja a világon . Az amerikai NBC szerint a fegyvert eddig 4 alkalommal tesztelték, tavaly november és most február között.

 

Minden esetben lezuhant, és a legjobb esetben is csak 35 kilométeres távolságig jutott. Arról, hogy a kilövési kísérletek kudarca milyen és mekkora nukleáris veszélyt jelenthet, a híradások nem szólnak. Állítólag a csodafegyvert a 2000-es évek elejétől fejlesztették.

 

 hirdetes_400x285  

Ha az amerikai értesülések igazak, akkor az orosz tudósokat enyhén szólva is szorítja az idő: a következő kísérlet nyáron várható, a Kreml pedig már bejelentette, hogy az új típusú rakétát legkésőbb 2020-ban hadrendbe akarják állítani.

 

HNonline.sk

Nyitókép: HNonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!