Jelentések szerint „súlyos veszteségeket” szenvedtek el az oroszbarát szakadárok a kelet-ukrajnai Donbasz környékén. Az ukrán állami közlemények szerint 15 „oroszbarát megszállót” öltek meg és 10 másikat megsebesítettek.

 

A jelentés másik részében arról írnak, hogy egy ukrán katona esett Donbasznál, négy másik pedig megsebesült. Összesen 49 támadás érte az ukrán hadállásokat az oroszbarát szeparatisták részéről.

 

Luhanszk közelében tüzérséggel lőtték Sztanyicja Luhanszka települést illetve próbálták áttörni a Trockij falunál húzódó ukrán védelmi vonalakat. Ez utóbbi község azzal került a minap a hírekbe, hogy egy családi házat talált el egy nehéztüzérségi fegyver, egy család három tagja meghalt.

 

 hirdetes_400x285  

Az egyoldalúan kikiáltott Donyecki Népi Köztársaság legfelsőbb képviselője, Alekszandr Zacharcsenko szerint az „ukrán rezsim – Petro Porosenko elnökkel az élén – felelős a második világháború óta nem látott tragikus történésekért Donbaszban. Zacharcsenko azzal vádolta meg Porosenko, hogy ukrán civilek ellen követett el háborús bűnöket.

 

A donbaszi háború népirtásként emlegette, amely nem csak háborús cselekményekben nyilvánul meg, hanem az élethez nélkülözhetetlen javak térségbejutásának megakadályozásában.

 

Teraz.sk

Nyitókép: Pravda.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!