Német lapok szerint Donald Trump amerikai elnök ki akarja szorítani a német autókat Amerikából. Ennek oka, hogy a német gyártmányú járművek uralják az USA autópiacának legnagyobb részét.

 

Trump a múlt héten szólította fel Wilbur Ross amerikai kereskedelmi minisztert, hogy vizsgálja meg, a külföldi gépjárművek – beleértve a teherautókat és alkatrészeket is – nem jelentenek-e nemzetbiztonsági kockázatot Amerikára nézve. Ugyanilyen felvetéssel kezdődött az acél- és alumínium termékekere vonatkozó amerikai vám bevezetése is.

 

A német Wirtschaftswoche hetilap amerikai és európai diplomatákra hivatkozva azt írja, hogy Trump Emmanuel Macron francia államfőnek legutóbbi találkozójukkor kijelentette, „egézen addig folytatja kereskedelmi politikáját, míg el nem tűnik az utolsó Mercedes is a New York-i Ötödik sugárútról”.

 

 hirdetes_810x300  

Trump kereskedelmi politikájának legnagyobb vesztese Németország lehet, ő exportálja ugyanis a legtöbb prémium autót Amerikába, sőt, az amerikai préium autópiac 90 százalékát a német autógyárak uralják.

 

Míg tavaly az amerikai gyártók 6,2 milliárd értékben adtak el autókat Európában, addig az európai gyártók ennek hatszorosáért értékesítettek az USA-ban.

 

Teraz.sk

Nyitókép: bloomberg.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!