Mire a Facebook valamiféle eredményt érne el hitelessége visszaszerzése érdekében, újabb hibát követ el. A közösségi oldal ma jelentette be, hogy több mint 14 millió felhasználójának személyes adatai szivárogtak ki egy rendszerhiba folytán.

 

A Facebookon magunk szabhatjuk meg, hogy ki mindenki láthatja az általunk közzétett bejegyzéseket és információkat. Eddig az alapbeállítás úgy működött, hogy a legutolsó bejegyzés közzétételénél alkalmazott beállítást alkalmazta a következőnél is. Vagyis, ha az előzőt csak barátainkkal osztottuk meg, akkor az éppen közzétenni szándékozott bejegyzésnél is ez a beállítás jelent meg.

 

Csakhogy májusban a Facebook rendszere valamiért átváltott a „mindenki látja” alapbeállításra. Aki pedig nem volt elég szemfüles, hogy észrevegye a problémát, vagy már nagyon rutinszerűen nyomott rá a közzétételre és nem állította át, az akaratlanul is minden felhasználónak láthatóvá tette az eredetileg zártkörűnek szánt bejegyzést.

 

 hirdetes_300x300  

A rendszerhiba május 18 és 22. között áll fent, de csak május végén sikerült a Facebooknak eltávolítania a hiba okozta összes problémát.

 

eTrend.sk

Nyitókép: eTrend.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!