Donald Trump amerikai elnök ölbe tett kézzel és durcás tekintettel ül az asztal előtt. Az asztal mögött világos arckifejezéssel, kezeit az asztalra támasztva Anegla Merkel német kancellár áll. A többiek kedvtelenül nézegetnek, ráncolgatják a homlokukat és lebiggyesztik a szájukat.

 

A G7-csúcs informális tárgyalásról Jesco Denzel készített egy szokatlan fotót, melyet a német kormányszóvivő tett közzé a Twitteren. A felvétel azonban „életre kelt“, s hódító útjára indult az interneten, ahol vicces kommentek áldozatává vált.

 

Arról a testbeszédről, ami ezen a fényképen szerepel, egy egész diplomamunkát lehetne írni“ – írta Liam O´Brien. „Ez a fotó egy műalkotás. A címe: Testbeszéd“ – kommentálta a kompozíciót Arnór Dan.

 

 hirdetes_810x300  

 

Nézzétek meg a testbeszédet ezen a képen. Trump szó szerint összezsugorodik Merkel előtt“ – írta Bemjamin Rodriguez. Többen is azt állítják, hogy az amerikai elnök úgy néz ki a képen, mint egy rendetlen diák a szigorú tanító néni előtt, vagy mint egy gyerek, aki éppen alapos fejmosást kap az édesanyjától.

 

A szakemberek azonban arra is felhívták a figyelmet, hogy a német kormányszóvivő minden bizonnyal azért hozta nyilvánosságra ezt a fotót, mert Angela Merkelre nézve rendkívül hízelgő. A felvétel jó fényben, egy döntőképes, erélyes politikus asszonyként ábrázolja a kancellárt, aki sarokba szorítja az amerikai elnököt.

 

A Merkel dominanciáját és Trump alárendeltségét ábrázoló képnek sokat segített a vágás is, hiszen az eredeti fotó egy kicsikét másképpen fest.

 

Denník N

Fotó: AP

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!