Egyelőre nem lépnek életbe a kedd délelőttre, egy a Dunában talált feltételezett robbanótest kiemelésének idejére tervezett útlezárások és lakosságvédelmi intézkedések a magyar fővárosban – tájékoztatta a honvédség tűzszerész alakulatának kommunikációs tisztje az MTI-t.

 

Markovics Zita közölte: a tervezett intézkedések bevezetése hosszú órákat is csúszhat, mert a tűzszerész búvárok egyelőre nem találják a feltételezett robbanótestet.

 

Magyarázatképpen hozzáfűzte: a „robbanótestről”, annak GPS koordinátáit megadva, korábban egy balesetnél segédkező civil búvárcsoport tagjai tettek bejelentést a rendőrségen.

 

 hirdetes_810x300  
Budapest, 2018. július 3.
Robbanótestet keresnek tûzszerészek honvédségi hajóval a Dunában az Erzsébet híd és a Lánchíd között 2018. július 3-án. A bombáról korábban egy balesetnél segédkezõ civil búvárcsoport tagjai tettek bejelentést a rendõrségen. A megadott helyen nem találják a robbanótestet, a tûzszerészek azt feltételezik, hogy egy 100 kilogrammos második világháborús szovjet légibomba lapul a Duna mélyén.
MTI Fotó: Lakatos Péter

 

Mintegy harminc tűzszerész a koordináták alapján egy aknamentesítő hajóról keresik a „bombát”. A kutatást nehezíti, hogy az érintett szakaszon a Duna mélysége kétszerese az átlagosnak. A folyó sodrása erős és a látótávolság a „nullával” egyenlő, vagyis a búvárok csak tapintással képesek tájékozódni.

 

A hajóforgalmat, a helyszín biztosítása érdekében egy járőrhajóról rendőrök irányítják – tette hozzá a kommunikációs tiszt.

 

Budapest, 2018. július 3.
Robbanótestet keresnek tûzszerészek egy honvédségi hajóhoz kapcsolt pontonhíd-elemrõl a Dunában az Erzsébet híd és a Lánchíd között 2018. július 3-án. A bombáról korábban egy balesetnél segédkezõ civil búvárcsoport tagjai tettek bejelentést a rendõrségen. A megadott helyen nem találják a robbanótestet, a tûzszerészek azt feltételezik, hogy egy 100 kilogrammos második világháborús szovjet légibomba lapul a Duna mélyén.
MTI Fotó: Lakatos Péter

 

Hangsúlyozta: amint megtalálják a feltételezett robbanószerkezetet és megkezdik a kiemelését, értesítik a lakosságot az útlezárásokról és a korlátozó intézkedésekről.

 

A tűzszerészek azt feltételezik, hogy egy 100 kilogrammos második világháborús szovjet légibomba lapul a Duna mélyén – mondta a kommunikációs tiszt.

 

MTI

Nyitókép: Budapest, 2018. július 3., Rendõrségi motorcsónak biztosítja a helyszínt tûzszerészek számára, akik robbanótestet keresnek honvédségi hajóval a Dunában az Erzsébet híd és a Lánchíd között 2018. július 3-án. A bombáról korábban egy balesetnél segédkezõ civil búvárcsoport tagjai tettek bejelentést a rendõrségen. A megadott helyen nem találják a robbanótestet, a tûzszerészek azt feltételezik, hogy egy 100 kilogrammos második világháborús szovjet légibomba lapul a Duna mélyén. MTI Fotó: Lakatos Péter

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!