Távozik posztjáról Boris Johnson brit külügyminiszter. Lemondását néhány órával David Davis Brexit-ügyi miniszter távozása után jelentette be.

 

Boris Johnson, aki korábban London polgármestere is volt, a népszavazás előtt a Brexit-párti tábor frontembere volt, és később sem változtatott álláspontján.

 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Theresa May miniszterelnök és kabinetjének tagjai javaslatcsomagot fogadtak el az EU és Nagy-Britannia későbbi kereskedelmi kapcsolatainak szabályozásáról. Habár az indítványt Johnson is elfogadta, londoni sajtóértesülések szerint trágárságokat sem nélkülöző kifejezésekkel illette a dokumentumot.

 

 hirdetes_810x300  

Hétfőn hajnalban nyújtotta be lemondását David Davis Brexit-ügyi miniszter, aki döntését azzal indokolta, hogy a kormány Brexit-politikájának iránya  szerinte nem teljesíti maradéktalanul az EU-tagságról lefolytatott népszavazás döntésének végrehajtását. Theresa May a távozó tárcavezető utódjául Dominix Raabot nevezte ki. A 44 éves jogász kinevezése meglepetésül szolgált, mivel bár Brexit-párti, még viszonylag újoncnak számít a brit nagypolitikában.

 

Theresa May: ideje, hogy Brüsszel komolyan vegye a javaslatainkat

 

Dennikn.sk, MTI, Körkép.sk

Nyitókép: dennikn.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!