Az üzemanyagok minőségének összeurópai tesztelése során a Szlovákiában tankolt dízel (gázolaj) a legrosszabbak között végzett.

 

Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség által elvégeztetett tesztelésben az üzemanyagok minőségét vizsgálták. Az eredményből kiderült, hogy a szlovákiai benzinkutakon tankolt dízel a legrosszabb minőségű üzemanyagok közé tartozik – a problémára a TV Markíza hívta fel a figyelmet.

 

A szlovákiai benzinkutak gázolaja a ranglista végéről számítva érte el az 5. helyezést. A szlovákiainál rosszabb üzemanyagot már csak Hollandiában, Dániában, Luxemburgban és Görögországban tankolhatnak a sofőrök. Ezzel ellentétben a legminőségibb dízellel Litvánia, Szlovénia, Svédország, Bulgária, Németország és Finnország büszkélkedhet.

 

 hirdetes_400x285  

A TV Markíza a rossz minőségű gázolajat egy cseh sofőr példáján ábrázolja, aki a Nyitrai kerületben tankolta meg az autóját szlovákiai üzemanyaggal, majd pár kilométer után leállt az autója, és nem tudott továbbmenni. A pénzét sem a gyenge minőségű üzemanyag, sem a jármű elvontatása miatt nem kapta vissza.

 

TV Markíza/Aktuality.sk

Nyitókép: AutoMag

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!