Ma este 20 órától Anglia és Horvátország mérkőzik meg a döntőbe jutásért az oroszországi foci-vb-n. Amíg az angolok erőnlétileg jó állapotban vannak, a horvátoknál az az egyik legfontosabb kérdés, milyen erőben várják az elődöntőt, hiszen a dánok, majd az oroszok ellen is tizenegyespárbajban nyertek, ami extra terhelést jelentett. Ráadásul az ellenféllel ellentétben nem mindenki egészséges, a kapus Danijel Subasic részvétele még kérdéses, és a védő Sime Vrsaljkot is csak ma nyilvánították játékra alkalmasnak.

 

A mérkőzés előtti így értékeltek a horvátok:

 

„Öt nehéz meccsünk volt eddig, érződik némi fáradtság a játékosokon, de ez nem lehet kifogás – mondta Zlatko Dalic szövetségi kapitány. – Luka Modric pályafutása legszebb napjait éli a válogatottban, de egységes csapatként értük el az eredményeinket. Nagyon figyelnünk kell a rögzített játékhelyzeteknél, hiszen az angolok hét gólt szereztek ilyen szituációból, de nem kell idegeskednünk. Az a fontos, hogy élvezzük az elődöntőt, játsszunk jól és érjünk el jó eredményt.”

 

Gareth Southgate, az angolok szövetségi kapitánya láthatóan megtalálta a leginkább megfelelő taktikát, sztárallűröktől viszonylag mentes, egységes és fiatal keretet állított össze, amelyet úgy menedzsel, hogy erőnlétileg is végig remek állapotban legyen a tornán.

 hirdetes_300x300  

 

„A vébétörténet legnagyobb különbségű angol győzelmét arattuk Panama ellen, aztán először nyertünk világbajnoki tizenegyespárbajt, tizenkét év után először győztünk kieséses mérkőzésen nagy tornán, és szeretnénk, ha tovább írnánk a sporttörténelmet – nyilatkozta az angol szövetségi kapitány. – Elrejtőztünk a Szentpétervár melletti bázisunkon, néhány napja a családtagok meglátogattak minket, de egyébiránt mindent próbálunk szokás szerint csinálni, minden mérkőzésre ugyanúgy készülünk, és szerintem ez a fajta rendszeresség, kiszámíthatóság fontos egy ilyen nagy összecsapás előtt.”

 

A mai összecsapás győztese július 15-én a franciákkal mérkőzik meg a bajnoki címért, míg a vesztes a belgákkal méri össze erejét a harmadik helyért.

 

Körkép.sk, nemzetisport.hu

Nyitókép: 24.hu

Megosztás:
Címkék: foci-vb

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!