Az SNS szerint Richard Sulík, az SaS vezére felajánlotta a legnagyobb ellenzéki párt elnöki posztját Andrej Kiska államfőnek.

 

Danko úrnak nem kellene minden olyan pletykát elhinnie, amivel a szlovák titkosszolgálat (SIS) beeteti” – reagált a TASR-nek Richard Sulík. A TASR az államfő reakciójára is kíváncsi volt, ám egyelőre az elnöki hivatal nem válaszolt a kérdésre.

 

Andrej Kiska köztársasági elnök idén májusban bejelentette, hogy nem indul a jövő évi államfőválasztáson, de azt is hozzátette, hogy nem áll szándékában távozni a politikából. Elmondása szerint Szlovákiának jelentős változásra van szüksége a kormányzási stílust illetően. Személy szerint felelősséget érez azért, hogy hozzájáruljon ehhez a változáshoz.

 

 hirdetes_810x300  

Gondolkozni fogok afelől, hogy miként lehetne a legjobban kihasználni a nyilvánosság bizalmát és autoritását ahhoz, hogy az elnöki posztból történő távozásom után hozzá tudjak járulni egy új politikai korszak megalakulásához. Azokat kell összefogni, akik nemcsak készségesek, de képesek is felelősségteljesen és tisztességesen kormányozni” – mondta Kiska.

 

 

Teraz.sk

Nyitókép: SITA/Marek Mrviš

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!