Kiköthet Olaszországban az a két, migránsokat szállító hajó, amelyek napok óta vesztegelnek Szicília partjainál. Róma csak azután engedélyezte dokkolásukat, hogy öt uniós tagállam jelezte, hajlandó a fedélzeten tartózkodó illegális bevándorlókat befogadni.

 

Először Németország és Málta jelezte, 50-50 fő átvételére hajlandó, kizárólag az azonosítás és egyéb vizsgálatok után. Hozzájuk később Franciaország , Spanyolország és Portugália is csatlakozott. Hétfő hajnalban így kiköthetett Pozzallóban a 450 migránst szálljtó két hajó.

 

Az olasz kormányfő, Giuseppe Conte üdvözölte a tagállamok részéről megnyilvánuló szolidaritást – Róma már a kezdetektől a bevándorlás terheinek elosztását szorgalmazta.

 

 hirdetes_300x300  

A Hirado.hu magyar közmédia/hírportál Megvalósulóban az önkéntes kvóták rendszere címmel számolt be a történésekről.

 

A Visegrádi Négyek országai elítélték a két migránshajó kikötésének engedélyezését. Prága szerint Olaszország „a pokolba vezeti” az uniós migrációs politikát. Orbán Viktor magyar kormányfő az olasz kormányfőnek küldött levelében úgy fogalmazott, hogy a határvédelem biztosítása nem könnyű feladat.

 

Az M1 magyar aktuális csatorna közlése szerint a kikötések, amelyek Matteo Salvini olasz belügyminiszter (és az egyik kormánypárt elnöke) kijelentései dacára megvalósulnak, az olasz kormánypártok eltérő migrációs politikájára vezethetők vissza.

 

Salvini a migrációról: „Olaszország már teljesített, megértettétek?”

 

Körkép.sk, TA3.com

Nyitókép: money1055.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!