A Budapest Honvéd bejutott a labdarúgó Európa Liga selejtezőjé második fordulójába, mivel a 2-1-re elveszített első mérkőzés után a keddi, hazai visszavágón 4-0-ra legyőzte a macedón Rabotnicki Szkopje csapatát.

 

A kispestiekre a második körben az azeri Qabala vagy a luxemburgi Progres Niederkorn vár. A párharc első meccsét a luxemburgiak idegenben 2-0-ra megnyerték, a visszavágót csütörtökön rendezik.

 

A hazaiak már az első percekben nyomás alatt tartották a Rabotnicki kapuját, és Holender Filip előbb egy labdaszerzést, majd Gazdag Dániel passzát követően talált a hálóba (2-0) mélységi beindulás után.

 

 hirdetes_400x285  

A 29. percben a román Marius Avram játékvezetőnek kificamodott a bokája, hordágyon kellett levinni a pályáról, ezért feladatát honfitársa, Iulian Calin vette át.

 

Az első félidő hajrája a korábbi időszaknál némileg kiegyenlítettebb volt, de a vendégek nem tudtak szépíteni.

 

A 62. percben a kolumbiai Sebastián Herera a tizenegyes-pontnál buktatta a ziccerben lévő Danilót, ezért a bíró kiállította, a megítélt büntetőt pedig a sértett magabiztosan értékesítette. Emberhátrányban nem volt számottevő esélye a macedón együttesnek, és a hajrában a brazil Danilo egy szép szóló végén akcióból is eredményes volt, így csapata magabiztos sikerrel jutott tovább.

 

MTI

Nyitókép: Budapest, 2018. július 17., Cirino Danilo, a Honvéd (k) és Kardona Herera, a macedón Rabotnicki játékosa (b2) a labdarúgó Európa Liga-selejtezõ elsõ körében játszott Budapest Honvéd – Rabotnicki Szkopje visszavágó mérkõzésen a kispesti Bozsik Stadionban 2018. július 17-én. A magyar csapat 4-0-ra gyõzött és 5-2-es összesítéssel bejutott a selejtezõ második fordulójába. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!