Robert Fico parlamenti képviselő és smeres pártelnök felszólította a politikusokat, a sajtót és az egyházat, hogy objektívabban nyilvánuljanak meg Szlovákiáról, mert „ebben az országban nem minden rossz, és nem szabadna azt sulykolni az emberek fejébe, hogy egy feketelyuk”. Mindezt a Szlovák Köztársaság szuverenitását kikiáltó nyilatkozat megszületésének 26 évfordulója kapcsán jelentette ki.

 

„Szlovákia önálló élete megmutatta, hogy egyes gyermekbetegségekre nincs gyógyszer, egyszerűen ki kell nőni. Ma már azonban biztos, hogy jól döntöttünk. Szlovákia megvívta és megnyerte a harcot. Demokratikus és szabad országban élünk. Van mire büszkének lennünk”

 

fogalmazott. Hozzátetette, a Csehszlovákiából való kiválás egy fontos mérföldkövének számító emléknap nagy dolog a szlovákok számára.

 

Fico szerint pártja, a Smer mindig is „szolgálta” Szlovákia állami és nemzeti érdekeit, és ezt az „erős oldalát” a jövőben is meg fogja mutatni.

 hirdetes_400x285  

 

„Azt akarom, hogy nagy nemzetként viselkedjünk, ne úgy, mint lakosok önkorbácsoló csoportja. ”

 

Meggyőződése, hogy a nagy nemzetek „számot tudnak vetni a múltjukkal” és büszkék tudnak lenni történelmi fordulópontjaikra…

 

Teraz.sk

Nyitókép: Dennikn.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!