A mai nap folyamán több hír- és sportportál is arról számolt be, hogy a horvát labdarúgó-válogatott kerete és stábja a teljes vb-prémiumukat nehéz sorsú gyerekeknek ajánlották fel. A hír mégsem bizonyult igaznak, az egyik horvát lap rántotta le a leplet az álhírről.

 

Az EFE spanyol hírügynökség a Dnevno horvát portálra hivatkozva azt írta: Igor Premuzic az igazi szerzője a levélnek, amelyet Zlatko Dalic szövetségi kapitány nevében írt. Ebben többek között az szerepel, hogy a válogatott tagjai így akarják felhívni a figyelmet az ország nehéz helyzetére.

 

Premuzic a Facebookon cáfolta a hír valódiságát.

 

 hirdetes_810x300  

„Egy párhuzamos világból írtam a levelet, amelyben Zlatko Dalic edző és a válogatott játékosok elhatárolódnának a horvát politikai elittől” – hangsúlyozta a szerző.

 

Mint írta: ebben a kitalált levélben Dalic úgy viselkedik, mint ahogy szerinte egy igazi sportembernek, egy igazi hazafinak kellene. „Ez az én ábrándképem azokról a futballistákról és a sportolókról, akik tisztában vannak azzal, hogy milyen helyzetben van a népük és ez az ország” – emelte ki.

 

A közösségi oldalán megosztott nyílt levél felett az újságíró utalást tesz rá, hogy nem valós levélről van szó, a végén pedig Dalic neve alatt, vonallal elválasztva jelzi, hogy ő és nem a szövetségi kapitány írta a szöveget, melyet később több százan osztottak meg, megannyi internetes portál világszerte.

 

Premuzic szerint a probléma lényege, hogy az emberek nem értelemmel, hanem felszínesen olvasták el a szöveget. Úgy vélte: ez a felszínesség az egész társadalomra jellemző.

 

„A hozzászólásokból pedig jól látszik, hogy támogatták Dalicot, és őszintén csodálták ezért a bátor lépésért” – tette hozzá.

 

Az újságíró szerint ez a rövid és egyszerű kísérlet jól jelzi, hogy az emberek többsége öt percet sem szán arra, hogy valamit rendesen elolvasson, amit pedig elolvas, meg is értse.

 

m4sport.hu, Körkép.sk

Nyitókép: 24.hu

 

A teljes horvát válogatott a hátrányos helyzetű gyerekeknek ajánlotta fel a vb-s pénzjutalmát. Vagy mégsem?

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!