Peter Kažimír smeres pénzügyminiszter jövőjéről továbbra is folynak a találgatások. Legutóbb az a hír reppent fel, hogy a tárcavezető átvenné a Szlovák Nemzeti Bank elnöki posztját Jozef Makúchtól, aki a jelek szerint már jövőre visszavonulna – hivatali ideje 2021-ben járna le.

 

A The Banker pénzügyi szakportál információi szerint azonban ennél magasabbra is juthatnak „az olyan ambiciózus európai politikusok, mint amilyen Peter Kažimír. Az Európai Központi Bank (ECB) igazgatótanácsában három hely is megüresedik jövőre – és a portál a lehetséges utódok között a smeres pénzügyért is megemlítette.

 

Egyre több szó esik tehát Fico egyik erős emberének távozásáról. Bár nem biztos, hogy ezt fájó szívvel tenné. Robert Fico parlamenti képviselő és pártelnök egyik sajtótájékoztatóján, ahol százmilliós szociális csomagokat jelentett be, Kažimír elég feszélyezettnek tűnt. Nem csoda: miközben a védelmi tárca súlyos milliárdokat költ fegyverekre, a Smer népszerűségét visszatornázni hivatott szociális csomagokra valahonnan elő kell teremteni a pénzt.

 

 hirdetes_300x300  

Kampányidény: Fico 3 pontból álló szociális csomagot jelentett be

 

HNonline.sk, Körkép.sk

Nyitókép: HNonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!