A brit biztosítótársaságok szerint az elektromos cigaretta éppoly káros, mint a hagyományos dohányból készült cigaretta, ezért azonnal intézkedést sürgetnek. Ez azt jelentené, hogy a „hagyományos dohányosokhoz” hasonlóan az elektromos cigit pöfékelő brit átlagpolgároknak is 65 százalékkal magasabb egészségügyi biztosítási díjat kell fizetniük, szemben azokkal, akik nem hódolnak e káros szenvedélynek.

 

Az intézkedés egészen pontosan 26 fonttal (29,1 euróval) növeli meg a havi egészségbiztosítási díjat. A biztosítótársaságok szerint bármilyen nikotinbevitel a szervezetbe dohányosnak minősíti az adott embert. A nikotintapaszok sem kivételek. Ahhoz, hogy valaki elkerülje a felárat, 12 hónap alatt le kell szoknia a dohányzásáról, és azután már nikotinpótlókat sem szedhet.

 

Az Angol Közegészségügyi Intézet szerint az elektromos cigarettázás 95 százalékkal biztonságosabb, mint a hagyományos, de a Királyi Orvosi Főiskola professzorai nem osztják ezt a véleményt.

 

 hirdetes_810x300  

Persze, máshonnan is megközelíthető a probléma: havi 30 euró megtakarításával ösztönzik a brit dohányzókat a leszokásra.

 

DailyMail.co.uk

Nyitókép: DailyMail.co.uk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!