Az Economist Intelligence Unit társaság által felállított ranglistából kiderült, hogy melyik városban a legjobb élni.

 

Az ausztráliai Melbourne hét év után elveszítette vezető pozícióját, és idén csak a második olyan város lett a világon, ahol a legjobb élni. Victoria állam fővárosát, Melbourne-t idén a szomszédos Ausztria fővárosa, Bécs taszította le az első helyről – derült ki abból a ranglistából, amit az Economist Intelligence Unit társaság készített.

 

A ranglista a világ 140 városának stabilitását, egészségügyi ellátását, kultúráját, életkörülményeit, oktatását és infrastruktúráját vette górcső alá.

 

 hirdetes_810x300  

Bécs és Melbourne után a harmadik helyen a japán Oszaka, negyedik helyen a kanadai Calgary, míg ötödik helyen az ausztráliai Sydney végzett. A hatodik, hetedik, nyolcadik, kilencedik és a tizedik helyezés pedig a következőképpen alakult: Tokió (Japán), Vancouver (Kanada), Torontó (Kanada), Koppenhága (Dánia) és Adelaide (Ausztrália).

 

A ranglista első tíz helyezése között egyetlen német városként Hamburg szokott szerepelni, de idén nem került fel a ranglistára. Hamburggal együtt a finn Helsinki, az ausztráliai Perth, valamint az új-zélandi Auckland is kiesett a szórásból. Ez azonban nem annak köszönhető, hogy az említett városokban romlott volna az életminőség, hanem a versenyben lévő városokban javult a helyzet.

 

A ranglista utolsó helyezettje a szíriai Damaszkusz lett. Előtte kullog a bangladesi Dhaka, a nigériai Lagos, a pakisztáni Karacsi, valamint a pápua-új-guineai Port Moresby.

 

Aktuality.sk

Nyitókép: IMP

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!