Leszakadt egy viadukt egy olaszországi autópályán Genova közelében – jelentették kedden hírügynökségek a helyi hatóságokra hivatkozva.

 

Frissítve: 17:34

 

Hivatalos jelentések szerint legalább 35 halottja van a genovai autópálya-felüljáró katasztrófájának. Délelőtt  több tízméternyi szakasza egy forgalmas felüljárónak leszakadt. A katasztrófa pillanatában három tucat személykocsi és három kamion haladt át a hídon. A mentők kiérkezése után az első becslések is több tucat halálos áldozattal számoltak. A sebesültek száma legalább 13. 

 

 hirdetes_810x300  

Matteo Salvini olasz belügyminiszter első reakciójában jelezte, hogy felkutatják a mai tragédia felelőseit.

 

„Minden megteszünk azért, hogy megtaláljuk ennek az embertelen tragédiának a felelőseit.”

 

írta a Facebookon.


 

Több tucat halottja van a Genova közelében történt balesetnek, amelyben az A10-es autópálya egyik hídjának egy része leszakadt – jelentette az olasz mentőkre hivatkozva kedden az Adnkronos hírügynökség.

 

 

Az ANSA olasz hírügynökség videót is közölt a mentési munkálatokról:

 

 

Az A10 a francia határon fekvő Ventimiglával köti össze Genovát. A Sky TG24 olasz hírtelevízió azt jelentette, hogy a Morandi híd 200 méteres, egy folyó és egy ipari övezet fölött átívelő szakasza omlott le. Az olasz rendőrség a Twitteren azt közölte, hogy hirtelen heves vihar támadt mielőtt az építmény összedőlt.

 

Kétszáz tűzoltó vonult ki a mentéshez. Közlésük szerint félő, hogy gázvezetékek is megsérültek a leomló hídtól. Egyes hírek szerint két áldozatot sikerült élve kimenteni a törmelék alól.

 

 

Genova, 2018. augusztus 14.
Az olasz tûzoltóság által közreadott képen mentõalakulatok tagjai dolgoznak a baleset helyszínén Genova közelében 2018. augusztus 14-én, miután leszakadt az A10-es autópálya egyik hídjának egy része. A balesetnek több tucat halottja van. (MTI/EPA/Olasz tûzoltóság)

 

A Morandi hidat 1967-ben avatták fel. 90 méter magas és 1 kilométer hosszú. Két pillér közti legnagyobb távolsága 200 méter. A hatóságok első feltételezése szerint szerkezeti gyengeség okozhatta a tragédiát.

 

Az olasz tűzoltóság által közreadott képen mentőalakulatok tagjai dolgoznak a baleset helyszínén Genova közelében (Fotó: MTI/EPA/Olasz tűzoltóság)/forrás: hirado.hu

 

Forrás: Aktuality.sk

 

cikkünket frissítjük!

 

hirado.hu, aktuality.sk

Nyitókép: atv.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!